S.C. "Remarul 16 Februarie" S.A. a fost fondata in anul 1870 ca atelier de cale ferata, odata cu deschiderea tronsonului feroviar Cluj-Oradea, reparand la inceput vagoane de cale ferata si mai apoi locomotive cu abur.

Calitatea si profesionalismul serviciilor oferite si-au gasit ecou in rindul clientilor nostri, companii romanesti si internationale, astfel incit firma a inregistrat o evolutie constanta de-a lungul anilor, devenind astfel unul dintre cei mai importanti furnizorii de servicii de reparatii si modernizari material rulant de pe piata romaneasca.

Despre noi

REMARUL 16 FEBRUARIE - la 151 de ani

Cu ocazia aniversării a 151 de ani de existenţă , SC „Remarul 16 Februarie” SA mulţumeste angajaţilor şi colaboratorilor pentru munca şi profesionalismul depus ȋn toţi aceşti ani de activitate.

Cu stimă,
echipa Remarul 16 Februarie


REMARUL 16 FEBRUARIE - peste 150 de ani de activitate

Remarul 16 Februarie SA, infiinţată în anul 1870, este o societate cu capital integral privat, romanesc, ce are ca obiect principal de activitate constructia, modernizarea şi repararea materialului rulant de cale ferata.
Remarul 16 Februarie SA a incheiat cu Bombardier Transport – Franta un acord pentru achizitia unei licente pentru producerea familiei de trenuri de mare capacitate AGC in cadrul societatii.
 


Remarul 16 Februarie - ofera urmatoarele servicii

  • Constructii locomotive diesel hidraulice, diesel electrice, automotoare diesel si rame electrice
  • Modernizare material rulant - locomotive diesel hidraulice LDH 1360 CP, LDH 700 CP, locomotive diesel electrice LDE 1250 CP, 2100 CP, 2300 CP, automotoare diesel, rame electrice, vagoane de calatori
  • Reparatii planificate tip RR, RG, RK pentru: locomotive diesel hidraulice LDH 450 CP, 700 CP, 1250 CP,locomotive diesel electrice LDE 1250 CP, LDE 2100 CP, locomotive electrice LE 3400 KW, 5100 KW, automotoare diesel, rame electrice, vagoane de calatori si marfa
  • Revizii tip RT, R1, R2 si 2R2 pentru locomotive diesel hidraulice LDH 450 CP, 700 CP, 1250 CP,locomotive diesel electrice LDE 1250 CP, LDE 2100 CP, locomotive electrice LE 3400 KW, 5100 KW, automotoare diesel, rame electrice, vagoane de calatori si marfa

 

Remarul 16 Februarie - evolutie ascendenta

 


Capacitatile de productie, dotarea cu utilaje specifice, modernizarea si imbunatatirea proceselor tehnologice, conform noilor cerinte de siguranta feroviara au determinat o evolutie crescatoare a firmei de-a lungul anilor, devenind astfel unul din cei mai importanti furnizori de servicii de constructii si modernizari material rulant de pe piata romaneasca.


Remarul 16 Februarie - furnizor cunoscut si apreciat pe piata internationala
 

Oferta noastra se adreseaza atat societatile nationale de cale ferata, operatorilor feroviari privati de transport de calatori si marfuri, precum si companiilor care au in dotare material rulant pentru manevra feroviara, in functie de cerintele acestora. Pentru realizarea unor proiecte noi, avem disponibilitatea de a colabora cu alte firme, pentru a oferi cele mai bune solutii pentru clientii nostrii .Cu un portofoliu bogat de produse si servicii oferite, un departament de proiectare si ateliere de productie proprii, firma Remarul 16 Februarie SA, are capacitatea de a face fata cerintelor actuale ale pietei.
 


Colaborare cu Universitatea Tehnica Cluj-Napoca


Proiect Urbivel
SC REMARUL 16 Februarie SA din Cluj Napoca a demarat in colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj Napoca un contract subsidiar de cercetare industrială și/sau dezvoltare experimentală în colaborare efectivă între întreprindere și organizația de cercetare.
Remarul 16 Februarie - are experienta, calificarea si competenta, necesare in realizarea obiectivelor propuse